Δημιουργία

Υποστηρίζουμε την ανάγκη των παιδιών να μπορέσουν να εκφραστούν, δεν τα περιορίζουμε αλλά τα οριοθετούμε, δεν προβάλλουμε το φορμαλισμό, ενθαρύνουμε τη δημιουργικότητα μέσα από την ελευθερία της έκφρασης.

Διάδραση

Δεν απαιτούμε από τα παιδιά να κάνουν θαύματα, υποστηρίζουμε τη σχέση γονέα - παιδιού μέσα από διαδραστικές μορφές παιχνιδιού, κίνησης και ρυθμού. Χαλαρώνουμε κι επιδιώκουμε την άμεση, απλή και ουσιαστική αλληλεπίδραση.

Επικοινωνία

Οι δραστηριότητές μας έχουν σαν κύριο εργαλείο την επικοινωνία, την αμεσότητα και την κατανόηση των γύρω μας. Φροντίζουμε να ανοίγουμε τα συναισθηματικά κανάλια επικοινωνίας και να υποστηρίζουμε τη δόμηση των λογικών καναλιών.

Ανάπτυξη - Φαντασία - Πλουραλισμός

Με τη Μουσική και την Κίνηση

Απολαμβάνουμε τη μουσική ενώ ταυτόχρονα αναπτύσουμε την κίνηση με ρυθμική σωματική έκφραση. Διαμορφώνουμε συστηματικά κι έξυπνα την καθημερινότητά μας μέσα από μουσικά μονοπάτια και κινητικά πλαίσια, οριοθετούμε τις εκφράσεις μας και μαθαίνουμε το σεβασμό των ορίων των άλλων, διασκεδάζοντας με τη μουσική.

Με τα Υλικά και τις Δομές

Χρησιμοποιούμε τις αισθήσεις μας για να κατανοήσουμε τις υφές, τις γεύσεις, τους ήχους, τα χρώματα και τους ιριδισμούς, ανακαλύπτουμε τις μυρωδιές. Όλα αυτά μέσα από το παιχνίδι με τα υλικά, φυσικά και τεχνητά, μεθοδικά και με ασφάλεια, αναπτύσουμε τη λεπτή κινητικότητα και προσαρμοζόμαστε στο περιβάλλον.

Τα Μηνύματα

Μαθαίνουμε από πολύ νωρίς να επικοινωνούμε με όλα τα διαθέσιμα μέσα, με τα νοήματα, με τους ήχους, με την έκφραση του προσώπου και του σώματος και εν συνεχεία υποστηρίζουμε την επικοινωνία με το λόγο. Χρησιμοποιούμε τα παιχνίδια μηνυμάτων για να πετύχουμε την αλληλεπίδραση και την αλληλοκατανόηση.

Οι Σχέσεις

Είναι δύσκολο να πετύχουμε ισότιμες σχέσεις με τα παιδιά μας, χρειάζεται προσπάθεια και τέχνη. Υποστηρίζουμε την προσπάθεια αυτή με εργαλείο την αγάπη και μαθαίνουμε την τέχνη των ισοτίμων σχέσεων μέσα από το παιχνίδι μετατρέποντας τις ανακαλύψεις των παιδιών σε τρυφερή έκφραση συναισθημάτων προς τους γονείς.

Μια μοναδική εμπειρία

Λατρεύουμε να σας έχουμε κοντά μας, να μας δίνετε δύναμη για να προχωράμε αλλά κυρίως ν' ακούμε εμείς εσάς για να βελτιώνουμε ότι κάνουμε. Η εμπειρία σας από τις δραστηριότητές μας θέλουμε να είναι μοναδική, να λειτουργεί ως οδηγός για τη μελλοντική σας πρακτική για το μεγάλωμα των παιδιών σας. Γιατί για εμάς το δικό σας παιδί είναι μοναδικό και υπέροχο.

 • Είμαστε πάντα κοντά σας για να μας πείτε ότι σας απασχολεί σχετικά με τις δραστηριότητές μας
 • Σας χρειαζόμαστε να μας πείτε τι θετικό πήραν τα παιδιά σας
 • Θέλουμε να σας ακούμε, να μας περιγράφετε πως αντιδρούν τα παιδιά στο σπίτι
 • Ζητάμε να μας προτείνετε βελτιώσεις και να μας κρίνετε αντικειμενικά, δεν τα ξέρουμε όλα
Τα παιδιά μας ανακαλύπτουν συνεχώς, λαμβάνουν ερεθίσματα από καθετί που έρχονται σ' επαφή αλλά κυρίως από το περιβάλλον. Οφείλουμε να τους εξηγήσουμε αυτό που ανακαλύπτουν κι εμείς σας υποστηρίζουμε σ' αυτό με συγκεκριμένη μέθοδο, ανοιχτή στη φαντασία.
 • Η Φύση και ο τρόπος που λειτουργεί
 • Οι Πόλεις και οι Άνθρωποι
 • Τα Ζώα και τα Φυτά
 • Όσα έχουν φτιάξει οι Άνθρωποι
Η ανεξερεύνητη πλευρά των ανθρώπων, ο λόγος για τον οποίο ο άνθρωπος μπορεί να οραματίζεται το μέλλον και να εξελίσσεται διαρκώς είναι για εμάς το μυστικό της επικοινωνίας μας. Δημιουργούμε το πλαίσιο της ανάπτυξης μιας υγιούς συναισθηματικής νοημοσύνης.
 • Αναγνωρίσουμε τι αισθανόμαστε
 • Εκφράζουμε όπως μπορούμε ότι αισθανόμαστε
 • Διαειριζόμαστε τα συναισθήματά μας
 • Σεβόμαστε τα συναισθήματα των άλλων
Φριντίζουμε να διαμορφώνουμε τσις δραστηριότητές μας ένα πλαίσιο λειτουργίας συστηματοποιημένο και δομημένο. Κάθε δραστηριότητα αναλύεται σε επιμέρους ενέργειες και πράξεις ενώ παράλληλα δίνουμε τα κίνητρα για συμμετοχή και διαρκή νοητική εγρήγορση.
 • Μαθαίνουμε ν' αναλύουμε
 • Η συνθετική διαδικασία
 • Πως σχεδιάζουμε και πως υλοποιούμε
 • Επιλέγουμε το δρόμο μας

Οι Χώροι μας και η Άποψή μας

Δραστηριότητες

Μικρά Τμήματα

Είμαστε λίγοι σ' ένα χώρο για να μπορούμε να επικοινωνούμε πιο άμεσα και να είμαστε ασφαλείς.

Χώρος Σπιτιού

Φιλικός και Δημιουργικός

Θέλουμε να νιώθετε το χώρο μας σαν τον δικό σας σπίτι. Και φυσικά να τον νιώθουν έτσι τα παιδιά!

Χώρος Κήπου

Φύση & Περιβάλλον

Το χώμα, το νερό, το μονοπάτι των αισθήσεων, η άμμος, ο χώρος των δεινοσαύρων, η ήσυχη γωνιά, γνωρίστε τα!

Επικοινωνία & Ανάπτυξη

Το Κλειδί είναι οι Γονείς

Σ' αυτό το ταξίδι με τα παιδιά σας δεν είστε μόνοι, θέλουμε να μας έχετε βοηθούς, μπορούμε να στηρίξουμε!.

To Top ↑