Active Babies & Kids

Online Δραστηριότητες, Απόδραση από την Καραντίνα!


Οι πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε από την πανδημική κρίση έχουν μεταβάλλει συστηματικά τη ζωή και την καθημερινότητά μας. Ήταν δεδομένο πως τα μωρά και τα μικρά παιδιά θα έχαναν πολλά από εκείνα τα οποία είχαν συνηθίσει, όπως τη βόλτα, τον συναγελασμό με συνομηλίκους, την παιδική χαρά και τις δραστηριότητες τους. Σε πολλές περιπτώσεις οι γονείς είδαν τα μωρά και τα παιδιά τους ν' αντιδρούν αρνητικά στις συνθήκες που επιβλήθηκαν και να διαφοροποιούν τη συμπεριφόρά τους, μια εξέλιξη απολύτως φυσιολογική υπό το πρίσμα  των περιορισμών της νέας αυτής πραγματικότητας.

Ακόμη περισσότερο, αρκετοί γονείς προβληματίστηκαν έντονα από μια σχετική ανάσχεση της αναπτυξιακής πορείας των μωρών και των προσχολικής ηλικίας παιδιών τους, κυρίως στα ζητήματα της κοινωνικοποίησης και της συναισθηματικής εξέλιξης. Η διαρκής δε καθημερινή τριβή για πολλές ώρες με τα μωρά και τα παιδιά τα οποία δεν είχαν κάτι να κάνουν στο σπίτι έφερε αρκετά ζευγάρια σε μια κατάσταση εκνευρισμού και αναζήτησης λύσεων για τρόπους που θα τους έδιναν μια διέξοδο.

Πολλοί γονείς, ήδη από την περίοδο της πρώτης καραντίνας του Μαρτίου είχαν βρεί στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών δραστηριοτήτων των Active Babies & Kids μια συστηματική διέξοδο για τη δραστηριοποίηση τόσο των ίδιων όσο και και των μωρών και των παιδιών τους. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, υποστηρίξαμε μια αποφάση για τη βελτιστοποίηση των online δραστηριοτήτων μας (δείτε περισσότερα στο https://activebabies.gr/online) με τρόπο μεθοδικό και με γνώμονα πάντα την εκπαίδευση, τη διασκέδαση και την απόλαυση γονέων και παιδιών. 

Καταφεράμε να δημιουργήσουμε μια σειρά τεσσάρων δραστηριοτήτων, για μωρά από 3 μηνών και για παιδιά μέχρι 6 ετών. Η ανταπόκριση ήταν εκπληκτική τόσο από όσους φίλους μας είχαμε φιλοξενήσει στους χώρους μας όσο και για νέους φίλους τόσο από την Ελλάδα και από το εξωτερικό (Αγγλία, Ιρλανδία, Γερμανία, Φινλανδία, Σουηδία). Αυτό που πήραμε πίσω στους δύο αυτούς μήνες που προσφέρουμε τις online δραστηριότητές μας είναι ανεκτίμητο. Η αγάπη και η αποδοχή των φίλων μας σε συνδυασμό με τη μοναδική συμμετοχή των παιδιών μας απέδειξε στην πράξη πως έχουμε κάνει κάτι πολύ καλό: Δώσαμε μια ποιοτική διέξοδο σε γονείς και παιδιά και όχι μόνο!

Συνεχίζουμε να δημιουργούμε online υπηρεσίες και δράσεις για να μπορέσουμε να φέρουμε πιο κοντά συμπατριώτες μας από το εξωτερικό, να εξασφαλίσουμε την εξελικτική πορεία των παιδιών μας, να κάνουμε την τεχνολογία σύμμαχο όλων μας και να δώσουμε περισσότερα εργαλεία στους γονείς για να βελτιώσουν το επίπεδο ζωής τους και την επικοινωνία τους με τα παιδιά. Στο πλαίσιο αυτό, διαμορφώνουμε νέες δραστηριότητες, αναπτύσσουμε εφαρμογές και βελτιώνουμε - διευρύνουμε τις ήδη υπάρχουσες δραστηριότητες. 

Η πανδημική κρίση έφερε πολλά δεινά, αλλά ταυτόχρονα υπήρξε μια ευκαιρία για να εκτιμήσουμε την αξία της αμεσης επαφής, της κοινωνικότητας και της αλληλεγγύης. Ταυτόχρονα εμάς στα Active Babies & Kids μας έκανε να "τρέξουμε" πολλά απ' αυτά τα οποία είχαμε έτσι κι αλλιώς σχεδιάσει για τους πολλούς και πιστούς φίλους μας. Πλέον όλοι γνωρίζουν πως τα Active Babies & Kids θα είναι μαζί τους ανεξάρτητα από συνθήκες και προβλήματα! Είμαστε περήφανοι για εσάς που μας ακολουθείτε, είμαστε περήφανοι για όσα έχουμε μαζί κατακτήσει και υποσχόμαστε κι άλλες, πιο απολαυστικές και μοναδικές δράσεις και αποδράσεις.

Comments

Exchange Ideas

Leave us a comment

To Top ↑