Χτίζοντας μια Δραστηριότητα

Ενέργειες

Δια μορφώνουμε το πλαίσιο της δραστηριότητάς μας μέσα από ένα σύνολο συγκεκριμένων ενεργειών, με δεδομένο αλλά ελαστικό χρονικό όριο, ακολουθούμε τη δομή και αρχίσουμε πάντα με το καλωσόρισμα. Στο τέλος ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή και δίνουμε το σύνθημα του τέλους της δραστηριότητας.

Πράξεις

Κάθε ενέργεια αποτελείται από μια σειρά πράξεων, τις οποίες γονείς και παιδιά ακολουθούν και κάθε φορά "κατορθώνουν" να πετύχουν ένα μικρό αλλά συγκεκριμένο στόχο, επικοινωνούν διαδραστικά και διασκεδαστικά. Κάθε πράξη είναι και ένα σκαλί για την επίτευξη ενός μεγαλύτερου στόχου, πολύ καλά καθορισμένου.

Κίνητρα

Γονείς και παιδιά συμμετέχουν, διασκεδάζουν κι επικοινωνούν, όμως χρειάζονται μια διαρκή κινητοποίηση, ενεργοποίηση και εγρήγορση. Ο εκπαιδευτής επιλέγει μέσα από ένα σύνολο κινήτρων ποιά είναι εκείνα που τη δεδομένη χρονική στιγμή θα χρησιμοποιηθούν για να φέρουν το αποτέλεσμα που προσδοκούμε για τη συμμετοχή και την επικοινωνία.

Τι είναι τελικά τα Active Babies & Kids; Δείτε τι μας λένε εκείνοι που τα δημιούργησαν, η Γεωργία και η Ιωάννα!!! Δεσμευόμαστε να βελτιώνουμε συνεχώς τη μεθοδολογία μας, να τη δευρύνουμε και κυρίως να μη χάσουμε ποτέ το κίντρο που τη δημιούργησε: Την αγάπη μας για τα παιδιά!!!

Βιωματική Εκπαίδευση

Το βίωμα είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να εκπαιδεύσουμε. ο τρόπος μέσα από τον οποίο όλα συνδεόνται με τις αισθήσεις και τη λογική. Ο νους που βιώνει αποθέτει στη μνήμη μας γεγονότα κι έτσι ο νους που αφηγείται διαμορφώνεται με βάση την πραγματικότητα!

ΖΩΝΤΑΝΗ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ

Η ζωντανή προσομοίωση (Live Simulation) είναι ένας πανάρχαιος τρόπος για την εκπαίδευση αλλά και την επικοινωνία. Έχουμε θέσει τη ζωντανή προσομοίωση ως έναν από τους πυλώνες τηε μεθοδολογίας των Active Babies & Kids.

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ηδράση μέσα από κάποιον άλλον ή μέσα από κάτι άλλο δημιουργεί ένα πολύ απλό αλλά και αποτελεσματικό κανάλι επικοινωνίας. Η μεθοδολογία μας χρησιμοποιεί τις διαδραστικές διαδικασίες για να πετύχει την άμεση επικοινωνία γονέα και παιδιού.

ΑΜΕΣΗ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ

Τα αποτελέσματα των δραστηριοτήτων μας είναι τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα στην ανάπτυξη των παιδιών αλλά και στη λειτουργική τους ανάγκη για παιχνίδι. Οι φίλοι μας στα Active Babies & Kids υιοθετούν άμεσα τα όσα διαδραματίζονται στις δραστηριότητές μας απλά και μόνο γιατί τα βιώνουν!!!