Η Ομάδα των Active Babies & Kids

georgia

Γεωργία Ζαρκάδα

Το πρώτο μου πτυχίο στην Πληροφορική δεν με κάλυπτε στην ανάγκη μου να δημιουργήσω και να δώσω την ενέργεια μου σε έναν τομέα που να με κάνει ευτυχισμένη. Έτσι αποφάσισα να σπουδάσω και κάτι ακόμα: Παιδαγωγικά. Και το έκανα. Ανακάλυψα λοιπόν πως ήταν ο δρόμος που θα με έκανε να δώσω αλλά και να πάρω χαρά. Κι όταν συνειδητοποίησα πως όλη μου η δημιουργικότητα και η ενέργεια μπορούσε να διοχετευτεί μέσα από την αγάπη μου για τα παιδιά, γενννήθηκαν τα Active Babies & Kids!!! Μαζί με την Ιωάννα δώσαμε όλη μας την προσπάθεια για να δημιουργήσουμε αυτό για το οποίο είμαστε πλέον πολύ περήφανοι, αλλά κυρίως νιώθουμε την αγάπη παιδιών και γονιών να μας κατακλύζει!

ioanna1

Ιωάννα Παππά

Η αναζήτησή μου ξεκίνησε από τη Σύρο και τις βασικές μου σπουδές ως μηχανικού. Αλλά η εργασία του μηχανικού, την οποία αγάπησα, δε μου ήταν αρκετή για να εκφράσω το συναίσθημα και τη δημιουργική μου διάθεση. Η διαμονή μου για αρκετά χρόνια στην Αγγλία, η γέννηση των παιδιών μου και οι καθημερινές μου ανακαλύψεις μαζί τους υπήρξαν τα κίνητρα για να στραφώ σε κάτι που με γέμιζε, με ενθουσίαζε και πάνω απ' όλα με έκανε ευτυχισμένη: Τα παιδιά! Έτσι εκπαιδεύτηκα και πιστοποιήθηκα σε μια σειρά δραστηριοτήτων οι οποίες αποτέλεσαν τη βάση των Active Babies & Kids!!! Μαζί με τη Γεωργία ξεκινήσαμε μια υπέροχη διαδρομή την οποία απολαμβάνουμε διαρκώς!!!

44416397_679379809110590_3496044112690282496_n

Κώστας Τσιάκαλος

Η συνεργασία μου με τη Γεωργία και η γνωριμία μου με τις δραστηριότητες που είχαν αναπτύξει μαζί με την Ιωάννα με κινητοποίησαν ν' αναζητήσω μια ακόμα δημιουργική διαδρομή. Μια διαδρομή με επίκεντρο τα παιδιά, αυτά που αγαπώ περισσότερο, τα παιδιά στα οποία βασίζουμε την ελπίδα μας για το μέλλον. Με ενθουσιασμό, με σύστημα και με ανατροπές, μπορέσαμε κι αναπτύξαμε μια μεθοδολογία μοναδική, βασισμένη στη βιωματική εκπαίδευση, με συγκεκριμένους στόχους και δομή. Η διαρκής αναζήτηση, οι αντιπαραθέσεις μας και η σκληρή δουλειά έφεραν ένα αποτέλεσμα που μας κάνει να αισθανόμαστε υπέροχα, παίρνουμε και δίνουμε αγάπη, μαθαίνουμε από τα παιδιά όλα όσα δε μπορούμε να μάθουμε από κανέναν άλλο!

Ο Κήπος μας!!!

Παιχνίδια και Διασκέδαση στον Κήπο

Από την πρώτη μέρα της Άνοιξης ανοίγει κι ο κήπος μας για παιχνίδι, διασκέδαση και απόλαυση!!! Μαθαίνουμε πάιζουμε, επικοινωνούμε, κατανοούμε το περιβάλλον και αισθανόμαστε τη ζέστη ενός χώρου ασφαλούς και πρωτότυπου!!!

Μουσική και Κίνηση

Ο κήπος μας είναι ιδανικός για να ακούσουμε μουσικές, να δημιουργήσουμε μουσικές, ν΄ακούσουμε τις μουσικές της φύσης και να χορέψουμε στο ρυθμό της! Ελάτε να δείτε πως η μουσική και η κίνηση ζωντανεύουν τα πάντα γύρω μας, σε έναν κήπο ειδικά διαμορφωμένο για μικρούς – μικρούς εξερευνητές των ήχων και των ρυθμών!!!

Μαθαίνουμε και Απολαμβάνουμε

Χμμμ! Εδώ ζουν και δεινόσαυροι; Μα ναι, φυσικά, όπως και πολλά άλλα είδη! Είμαστε μαζί με τους εκπληκτικούς μας μικρούς εξερευνητές για ν’ ανακαλύψουμε πολλά μυστικά, ν’ αποκτήσουμε γνώσεις, να κατανοήσουμε τις αισθήσεις μας αλλά και να νιώσουμε ελεύθεροι! Ο κήπος αυτός έχει πολλά να μας πεί!!! Θέλετε να ξεκινήσουμε την έρευνα;

Το σπίτι μας

Μουσικοκινητικό Παιχνίδι στην Αίθουσα Α

Η αίθουσα μας είναι βασισμένη σε ένα μινιμαλιστικό μοντέλο για να επικεντρώνονται τα παιδιά στα αντικείμενα εκείνα που χρησιμοποιούνται για τις εκπαιδευτικές μας δραστηριότητες, τα μουσικά όργανα, τις υφές, τα κουκλάκια που χρησιμοποιούμε και γενικά οτιδήποτε μπορεί να έχει το ρόλο του εκπαιδευτικού υλικού.

Messy Play στην Αίθουσα Β

Εκεί που γίνεται ο χαμός, με υλικά, υφές, γεύσεις και εναλλαγές! Ένας χώρος στον οποίο μπορούμε να μάθουμε, να παίξουμε, να διασκεδάσουμε και να αισθανθούμε ελεύθεροι ακόμα και οι γονείς! Κι επειδή στο τέλος όλοι γινόμαστε χάλια γελάμε απίστευτα!!!

Γνωρίστε μας από κοντά

Ελάτε να δείτε τι κάνουμε, που το κάνουμε και πως το κάνουμε!!! Θα είστε φιλοξενούμενοί μας!!!

Διασκέδαση!

Καλοκαιρινές κι ανοιξιάτικες δραστηριότητες με πολύ νερό κι ελευθερία!

Αισθήσεις!

Το αισθητηριακό μας μονοπάτι μας πάει κάπου.. στην ανακάλυψη των αισθήσεων!!!

Ηρεμία...

Θέλω να ηρεμήσω, να χαλαρώσω, να διαβάσω κάτι, πάω στην ήρεμη γωνιά λοιπόν!

Τρίλιζα!!!

Παίζεται και στον κήπο μας; Μα φυσικά! Όπως κι άλλα παιχνίδια εκπλήξεις!!!