Καλωσορίστε στο Sensory Play, το παιχνίδι των αισθήσεων!!

Εικόνα1

Καλωσορίστε στο Sensory Play, το παιχνίδι των αισθήσεων!!

Το Sensory Play στα ACTIVE BABIES & KIDS είναι το μοναδικό ολοκληρωμένο αισθητηριακό παιχνίδι στην Ελλάδα που προσφέρει μια ολιστική προσέγγιση στην εκπαιδευτική και αισθητηριακή ανάπτυξη των παιδιών από την γέννηση έως και την ηλικία των 12 μηνών. Είναι σχεδιασμένο για να εκπαιδεύει, να διεγείρει όλες τις αισθήσεις και να δημιουργεί υπέροχες αναμνήσεις κατά την διάρκεια του τόσο σημαντικού πρώτου έτους των μωρών.
Με μεγάλη περηφάνια μπορούμε να πούμε ότι το Sensory Play είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα βασισμένο σε πολυετή έρευνα πάνω στην γνωστική και  συμπεριφορισιακή ανάπτυξη των παιδιών στην βρεφική ηλικία.
Αυτό που το κάνει ξεχωριστό είναι ότι κάθε δραστηριότητα είναι προσεκτικά σχεδιασμένη για να διεγείρει  εκτός από τις αισθήσεις του μωρού, την γλωσσική, αλλά και την κινητική του ανάπτυξη. Πίσω από κάθε μάθημα υπάρχει μια πολύ λεπτομερής μεθοδολογία που υποστηρίζει κάθε τι  που τα μωρά θα ακούσουν, μυρίσουν, δουν, ακουμπήσουν, νιώσουν και γευτούν.

 

Τι κάνουμε στο Sensory Play;

Το Sensory Play προσφέρει ιδέες για δημιουργικό παιχνίδι και ποιοτικό κι ευχάριστο χρόνο τόσο για το παιδί όσο και για τους γονείς. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κινητικές δραστηριότητες και μυικές ασκήσεις ενδυνάμωσης με σκοπό να βοηθήσουν το παιδί να  κατακτήσει γρηγορότερα το μπουσούλημα και στη συνέχεια το περπάτημα. Ερχόμαστε σε επαφή με μουσικά όργανα , με τους ήχους των υλικών και με ρυθμούς παραδοσιακών τραγουδιών ή νεότερων, που βοηθούν στην γλωσσική και επικοινωνιακή ανάπτυξη των μωρών. Επίσης η χρήση ορισμένων απλών νοημάτων βοηθά στην πρώιμη επικοινωνία και σε συνδυασμό με την νοηματική βρεφών, στην ολοκληρωμένη επικοινωνία με τον γονιό σε πολύ πρώιμο ηλικιακό στάδιο!
Τα μηνιαία μας θέματα μας  ταξιδεύουν στο φεγγάρι, μας βουτούν στον βυθό, μας κρύβουν στην ζούγκλα, μας φέρνουν σε επαφή με γνώριμα ή μη υλικά και μας δίνουν την ευκαιρία να τα επεξεργαστούμε, να τα γνωρίσουμε και να τα χρησιμοποιήσουμε. sensory 2
Κάθε εβδομάδα μαθαίνουμε κινήσεις και παιχνίδια που μπορείτε να τα κάνετε με τα μωρά σας και στο σπίτι. Έτσι όχι μόνο βοηθάμε τα παιδιά να εξελιχθούν νοητικά, αλλά και συναισθηματικά, αφού ενισχύουμε το δεσμό μεταξύ  παιδιού και γονέα ή φροντιστή.
Θα σας μείνει σίγουρα αξέχαστη η στιγμή που το μωρό σας θα χαιρετίσει τους υπόλοιπους για πρώτη φορά με τη βοήθεια του τραγουδιού ‘’Καλημέρα σε όλους’’ ή θα κάνει το νόημα για το σπίτι στο τραγούδι κλεισίματος ‘’Σπίτι στο σπίτι’’ που είναι τα τραγούδια που ακούγονται πάντα στο ξεκίνημα και το τελείωμα των μαθημάτων μας.

 

Τα οφέλη του Sensory Play στα μωρά σας!

Από τη στιγμή της σύλληψης, ο εμβρυϊκός εγκέφαλος υφίσταται ραγδαίες αλλαγές. Κάθε λεπτό σχηματίζονται περίπου 250.000 νέα εγκεφαλικά κύτταρα. Στον έβδομο μήνα η διαδικασία του σχηματισμού του εγκεφάλου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και το μωρό κατέχει ένα εντυπωσιακά μεγάλο αριθμό κυττάρων του εγκεφάλου! Ο εγκέφαλος εργάζεται συνεχώς, αυξάνοντας και την προετοιμασία για τη ζωή στον έξω κόσμο. Είναι εντυπωσιακό το ότι το νεογέννητο μωρό έχει ήδη αποκτήσει μια απίστευτη δεξαμενή γνώσης  από μια ποικιλία εμπειριών που είχε όταν ακόμα βρισκόταν μέσα στη μήτρα!
Ωστόσο, είναι κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της ζωής που ο εγκέφαλος κατασκευάζει τα θεμέλια της πνευματικής μελλοντικής ζωής  του παιδιού. Αυτή είναι η περίοδος που το μωρό δημιουργεί πραγματικά τις δομές του εγκεφάλου, ως αποτέλεσμα της πληθώρας εμπειριών που αποκτά. Κάθε φορά που το μωρό ακούει, βλέπει, μυρίζει, γεύεται  ή αισθάνεται κάτι νέο, νευρικές συνδέσεις σχηματίζονται  μεταξύ των κυττάρων του εγκεφάλου με  αξιοσημείωτο  ρυθμό!! Και όλες αυτές τις εμπειρίες τις αφομοιώνει κατά τη διάρκεια του ύπνου. Δεν είναι λοιπόν περίεργο, που τα μωρά χρειάζονται τόσο πολύ χρόνο για ύπνο!
Συνοπτικά λοιπόν 5 βασικά χαρακτηριστικά αυτού του παιχνιδιού είναι τα εξής:
 • Βοηθά στη δημιουργία νευρωνικών συνδέσεων στον εγκέφαλο, οι οποίες οξύνουν την ικανότητα του παιδιού να ολοκληρώνει πιο περίπλοκα μαθησιακά προβλήματα.
 • Υποστηρίζει την γλωσσική ανάπτυξη, τη γνωστική ανάπτυξη, την ανάπτυξη της λεπτή κινητικότητα, τις ικανότητες επίλυσης προβλημάτων και την κοινωνική αλληλεπίδραση.
 • Βοηθά στην ανάπτυξη και την ενίσχυση της μνήμης.
 • Είναι ιδανικό για την εκτόνωση ενός ανήσυχου ή ζωηρού παιδιού.
 • Βοηθά τα παιδιά να μάθουν αισθητηριακά χαρακτηριστικά όπως ζεστό, κρύο, κολλώδες, ξηρό κλπ

 

Τα οφέλη του Sensory Play για τους γονείς!

 • Περνάνε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά τους
 • Ανακαλύπτουν πόσο μοναδικά υπέροχα είναι τα παιδιά τους
 • Βιώνουν την εμπειρία να παρακολουθούν το μωρό τους να κατακτά μια νέα δεξιότητα
 • Μαθαίνουν κάτι νέο κάθε εβδομάδα
 • Χαλαρώνουν κάτω από το ήρεμο περιβάλλον του μαθήματος
 • Απολαμβάνουν το θεραπευτικό παιχνίδι με το φώς
 • Μοιράζονται την μαγεία του ενθουσιασμού με το μωρό τους
 • Διασκεδάζουν με την ευχάριστη μουσική που ακολουθεί το μάθημα
 • Νιώθουν πιο ελεύθεροι και με αυτοπεποίθηση σε σχέση με το μωρό τους

 

Στην τάξη μας θα κάνετε νέους φίλους, τα παιδιά θα ανακαλύψουν τις αισθήσεις τους και θα προετοιμαστούν για το επόμενο στάδιο, ενώ όλοι μαζί θα δημιουργήσουμε υπέροχες αναμνήσεις   …

Leave a Comment